Matkavinkkejä Italiaan

Kokoamme tänne seuran jäsenten matkailuvinkkejä Italian matkaa suunnitteleville: näkemisen arvoisia kohteita, viihtyisiä hotelleja ja hyväksi havaittuja ravintoloita.
Jos haluat suositella jotain hotellia, ravintolaa, viinitilaa, museota tai jotain muuta näkemisen arvoista,
vinkkaa siitä meille osoitteeseen dantejkl(at)gmail.com

Buon viaggio!

 

Matkalle Umbrian maakuntaan: Vuokrattavana huoneisto Assisissa

Vuokraan toistaiseksi tyhjillään olevaa asuntoani noin 4 kilometrin päässä Assisin keskustasta pienessä kylässä nimeltään Palazzo di Assisissa.

Asunto on kolmessa kerroksessa oleva paritalo, jonka toisessa puolikkaassa asuu eläkkeellä oleva opettajapariskunta. Alakerrassa on autotalli. Ensimmäisessä kerroksessa on olohuone, keittiö ja WC. Keittiön yhteydessä on terassi pöytineen ja tuoleineen. Ylimmässä kerroksessa on 2 makuuhuonetta ja wc, jossa suihku ja kylpyamme.

Asunnossa on ilmalämpöpumppu. Astianpesukone, pyykinpesukone ja kaikki tarvittavat keittiötarvikkeet. Taloa ympäröi puutarha. Vuokra 400 euroa/vko, mutta hinnasta voi neuvotella, jos haluat vuokrata sen pidemmäksi aikaa.

Lisätietoja antaa asunnon omistaja Riitta Peltola, riitta33@yahoo.fi  


Matkalle Umbrian maakuntaan: Agriturismo Ca'Mazzetto, Valfabbrica

Matkailu- ja luomutilaa emännöi Marjatta Heliste. Voit lähteä poimimaan vaikka oliiveja.
http://www.camazzetto.it/fl/


Talon vuokrausta Toscanassa


Castello del Trebbio di Baj-Macario & C.s.a.s
50060 Santa Brigita, Pontassieve
www.vinoturismo.it -> agriturismo -> appartamenti 

Auto kannattaa ottaa jo lentokentältä Firenzestä.


Stresan kaupunki Maggiore-järven rannalla

Hotelli Elena oli ihan piazzan laidalla keskellä kaupunkia. Rantakadulla on myös useita oikein hienoja, kalliita ja vanhoja hotelleja. Bussilla pääsee helposti toisiin pieniin kaupunkeihin ja junalla Veronaan ja Milanoon. Laivoilla pääsee puutarhasaarille, ja vaikka Sveitsiin ja junalla takaisin. Mottarone-vuorelle voi nousta vaijerihissillä. Kävellen on kaupungissa lyhyt matka joka paikkaan ja muuten bussi kätevä. Lento kannattaa ottaa Milanon Malpensan kentälle ja siitä bussi tai taksi. Lisätietoja www.stresa.it

(Castel del Trebbiota ja Stresaa suositteli Leena Toskala)


Luomuviinitila Buondonno Toscanassa

Paikka on puolivälissä Sienaa ja Firenzeä, Panzanon kylän kupeessa. Buondonnon perhe asuu 1500-luvulta olevassa talossa (joka 1500-luvulla kuului Michelangelo Buonnarotin veljenpojalle) ja heillä on muutama eri kokoinen asunto vuokrattavana. Asunnot ovat erittäin siistejä ja ympäristö hyvin pidetty. Maisema on unohtumaton - viinitarhat ja oliivipuut rytmittyvät kauniisti kumpuilevassa maastossa. Panzanosta on hyvä bussiyhteys lähikyliin ja kaupunkeihin, mutta koska paikka on muutaman kilometrin päässä Panzanosta, täytyy olla auto käytössä.
Tilalta voi ostaa erinomaista luomuviiniä ja oliiviöljyä sekä grappaa.
Isännät ovat ystävällisiä ja Gabriele kierrättää mielellään viininvalmistustiloissa ja kertoo prosessista.

(paikkaa suosittelivat Paula & Olli Nousiainen)


B&B Da Mila Firenzessä

B&B Da Mila sijaitsee lähellä Firenzen keskustaa. Paikan omistaja on Laura Casatin hyvä ystävä yliopistoajoilta. Omistaja on toimittajana eräässä firenzeläisessä lehdessä ja toimii myös ruoka- ja viininmaistajana sekä tuomarina.
http://bb-da-mila.florence-hotels-it.com/en/

(paikkaa suositteli Laura Casati)


Toscanan Tuuli

Toscanan Tuuli on yritys, joka tuottaa yksilöllisiä ohjelma- ja kuljetuspalveluja sekä monipuolista kurssitoimintaa pienille ryhmille suomenkielellä. Toiminta-ajatuksena on mahdollistaa Toscanaan matkustaminen myös ilman auton vuokrausta. Toimialueena on Keski-Toscana.


Vaihtoehtoja hotelliasumiselle

Mm. huoneistoja, maaseutumajoitusta ja talonvuokrausta ympäri maailmaa: www.homelidays.com 

(Sivustoa suosittelee jäsenemme, joka on useasti vuokrannut tätä kautta majoitusta Italiassa.)


Bed & Breakfast "A casa di Ada" Roomassa

Majatalo Pietarinkirkon läheisyydessä tarjoaa hyvän majoittumismahdollisuuden.
Kolmen erillisen huoneen Bed and Breakfast-palvelu kattoterassihuoneistossa, josta kaunis näköala yli kaupungin. Huoneissa omat kylpyhuoneet, jääkaapit, TV, lämmitys/ilmastointi.

Keskeinen, rauhallinen sijainti. Hyvät liikenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin.
Liikenteen äänten tavoittamattomissa nukut yösi rauhassa, syöt aamiaisen kattoterassilla ihaillen ikuisen kaupungin siluettia!

Suomalainen emäntä FM Noora Nieminen vastaa sähköpostiin, os. acasadiada@gmail.com
Lisäinformaatiota myös: 050 364 9316 (Kalevi Nieminen)


B&B Agriturismo Tenuta Cappallotto Serralunga d'Albassa (Piemontessa)

Agriturismo Tenuta Cappellotto sijaitsee lähellä Barolon kylää, joka on kuuluisa viineistään ja linnastaan. 20 minuutin ajomatkan päässä on luonnonsuojelualue Rocca San Giovanni - Saben.

Paikassa työskentelee suomalaispariskunta, joten viinitietoutta ja opastusta on saatavilla myös suomen kielellä!


Gardajärven matka


Ilmainen online-matkaopas Roomaan

Opas löytyy: www.tripsteri.fi/rooma

Opas täydentyy ja päivittyy jatkuvasti.

Matkoja Italiaan

Matka-Rasilan matkat Italiaan
Matka-Rasila Oy on matkanjärjestäjä, jossa Tarja Rasila tuottaa laadukkaita matkoja Eurooppan maihin. Matkat ovat sinulle, joka pidät kohteista massa-alueiden ulkopuolelta, kulttuurista, gastronomiasta ja elämyksistä mukavassa seurassa, hyvällä opastuksella. Matka-Rasila myöntää joistakin Italian-matkoistaan Dante-seuran jäsenille ystävineen 50 euron alennuksen /henkilö.


Liisa Väisäsen matkat
FT, kirjailija Liisa Väisänen on symbolitutkija, uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, kulttuurivaikuttaja ja suosittu luennoitsija. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Pro Arte -mitali ja vuonna 2010 Martti Ahtisaari -mitali.
LÄHDE MUKAAN LIISAN & KULTTUURIEN VIETÄVÄKSI!
On kyseessä sitten Eurooppa, Lähi-Itä, Aasia, Amerikka tai Afrikka, Liisan matkassa olet etuoikeutettu tutustumaan maan salaisuuksiin. Matkojen tuottamisen lisäksi Liisa toimii oppaana, matkanjohtajana sekä matka-asiantuntijana.