Matkavinkkejä

Kokoamme tänne seuran jäsenten matkavinkkejä Italian-matkaa suunnitteleville: näkemisen ja kokemisen arvoisia kohteita, viihtyisiä hotelleja ja muita majapaikkoja ym. Jos haluat suositella matkakohdetta, hotellia, agriturismoa, viinitilaa, ravintolaa, museota tai jotain muuta kokemisen arvoista, vinkkaa siitä meille sähköpostitse osoitteeseen dantejkl(at)gmail.com

Buon viaggio!

Matkailusivusto

Sito Ufficiale del Turismo - Italia.it tarjoaa ajankohtaista tietoa ja vinkkejä matkailusta Italiassa.


Umbrian maakunta: Vuokrattava huoneisto Assisissa

Vuokraan toistaiseksi tyhjillään olevaa asuntoani noin 4 kilometrin päässä Assisin keskustasta pienessä kylässä nimeltään Palazzo di Assisissa. Asunto on kolmessa kerroksessa oleva paritalo, jonka toisessa puolikkaassa asuu eläkkeellä oleva opettajapariskunta. Alakerrassa on autotalli. Ensimmäisessä kerroksessa on olohuone, keittiö ja WC. Keittiön yhteydessä on terassi pöytineen ja tuoleineen. Ylimmässä kerroksessa on 2 makuuhuonetta ja wc, jossa suihku ja kylpyamme. Asunnossa on ilmalämpöpumppu, astianpesukone, pyykinpesukone ja kaikki tarvittavat keittiötarvikkeet. Taloa ympäröi puutarha. Vuokra 400 euroa/vko, mutta hinnasta voi neuvotella, jos haluat vuokrata sen pidemmäksi aikaa.
Lisätietoja antaa asunnon omistaja Riitta Peltola, riitta33@yahoo.fi  


Umbrian maakunta: Agriturismo Ca'Mazzetto, Valfabbrica

Matkailu- ja luomutilaa emännöi Marjatta Heliste. Voit lähteä poimimaan vaikka oliiveja.
http://www.camazzetto.it/fl/


Toscana: Talon vuokrausta

Castello del Trebbio di Baj-Macario & C.s.a.s
50060 Santa Brigita, Pontassieve
www.vinoturismo.it -> agriturismo -> appartamenti
Auto kannattaa ottaa jo lentokentältä Firenzestä.


Stresan kaupunki Maggiore-järven rannalla

Hotelli Elena oli ihan piazzan laidalla keskellä kaupunkia. Rantakadulla on myös useita oikein hienoja, kalliita ja vanhoja hotelleja. Bussilla pääsee helposti toisiin pieniin kaupunkeihin ja junalla Veronaan ja Milanoon. Laivoilla pääsee puutarhasaarille ja vaikka Sveitsiin ja junalla takaisin. Mottarone-vuorelle voi nousta vaijerihissillä. Kävellen on kaupungissa lyhyt matka joka paikkaan ja muuten bussi kätevä. Lento kannattaa ottaa Milanon Malpensan kentälle ja siitä bussi tai taksi. Lisätietoja www.stresa.it

Stresaa ja Castel del Trebbiota suositteli Leena Toskala.


Toscana: Luomuviinitila Buondonno

Luomuviinitila Buondonno on Sienan ja Firenzen puolivälissä, Panzanon kylän kupeessa. Buondonnon perhe asuu 1500-luvulta olevassa talossa, joka kuului 1500-luvulla Michelangelo Buonnarotin veljenpojalle, ja heillä on muutama eri kokoinen asunto vuokrattavana. Asunnot ovat erittäin siistejä ja ympäristö hyvin pidetty. Maisema on unohtumaton: viinitarhat ja oliivipuut rytmittyvät kauniisti kumpuilevassa maastossa. Panzanosta on hyvä bussiyhteys lähikyliin ja kaupunkeihin. Koska tila on muutaman kilometrin päässä Panzanosta, auto on kuitenkin tarpeen. Tilalta voi ostaa erinomaista luomuviiniä ja oliiviöljyä sekä grappaa. Isännät ovat ystävällisiä ja Gabriele kierrättää mielellään viininvalmistustiloissa ja kertoo prosessista.

Pikkaa suosittelivat Paula ja Olli Nousiainen.


Firenze: B&B Da Mila

B&B Da Mila sijaitsee lähellä Firenzen keskustaa. Paikan omistaja on Laura Casatin hyvä ystävä yliopistoajoilta. Omistaja on toimittajana eräässä firenzeläisessä lehdessä ja toimii myös ruoka- ja viininmaistajana sekä tuomarina.

Paikkaa suositteli Laura Casati.


Liisa Väisäsen matkat, myös virtuaalimatkat

FT, tietokirjailija Liisa Väisänen on symbolitutkija, uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, kulttuurivaikuttaja ja suosittu luennoitsija. On kyseessä sitten Italia tai muu Eurooppa, Lähi-Itä, Aasia, Amerikka, Afrikka - Liisan matkassa olet etuoikeutettu tutustumaan maan salaisuuksiin. Matkojen tuottamisen lisäksi Liisa toimii oppaana, matkanjohtajana ja matka-asiantuntijana. Virtuaalimatkalle Liisan opastamana voit lähteä milloin vain haluat vaikka rennosti kotisohvalta mm. Vatikaanin sikstiiniläiskappeliin,  Turun tuomiokirkkoon ja moneen muuhun historialliseen kohteeseen, tutorsfi.


Rooma: Bed & Breakfast A casa di Ada

Majatalo A casa di Ada Pietarinkirkon läheisyydessä tarjoaa hyvän majoittumismahdollisuuden.
Kolmen erillisen huoneen B&B-palvelu on kattoterassihuoneistossa, josta avautuu kaunis näköala yli kaupungin. Huoneissa on omat kylpyhuoneet, jääkaapit, TV ja lämmitys/ilmastointi. Sijainti on rauhallinen ja likkenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin hyvät. Liikenteen äänten tavoittamattomissa nukut yösi rauhassa, syöt aamiaisen kattoterassilla ihaillen ikuisen kaupungin siluettia!
Suomalainen emäntä FM Noora Nieminen vastaa sähköpostiin, os. acasadiada@gmail.com
Lisätietoa myös: 050 364 9316 / Kalevi Nieminen


Serralunga d'Alba (Piemonte): B&B Agriturismo Tenuta Cappallotto 

Agriturismo Tenuta Cappallotto sijaitsee lähellä Barolon kylää, joka on kuuluisa viineistään ja linnastaan. 20 minuutin ajomatkan päässä on luonnonsuojelualue Rocca San Giovanni - Saben. Paikassa työskentelee suomalaispariskunta, joten viinitietoutta ja opastusta on saatavilla myös suomen kielellä!


Toscana: ohjelma- ja kuljetuspalveluita

Toscanan Tuuli on yritys, joka tuottaa yksilöllisiä ohjelma- ja kuljetuspalveluja sekä monipuolista kurssitoimintaa pienille ryhmille suomenkielellä. Toiminta-ajatuksena on mahdollistaa Toscanaan matkustaminen myös ilman auton vuokrausta. Toimialueena on Keski-Toscana.


Garda

Gardajärven matka


Vaihtoehtoja hotelliasumiselle

Mm. huoneistoja, maaseutumajoitusta ja talonvuokrausta ympäri maailmaa: www.homelidays.com 

Sivustoa suosittelee jäsenemme, joka on useasti vuokrannut tätä kautta majoitusta Italiassa.


Ilmainen online-matkaopas Roomaan

www.tripsteri.fi/rooma

Opas täydentyy ja päivittyy jatkuvasti.