21.4.2018 Marttala

Dantelaiset kokoontuivat jälleen kokkaamaan yhdessä 21.4.2018. Päivän teemana oli keväiset antipastit eli "Antipasti di primavera". Tapahtuma oli jälleen loppuunmyyty. Iloksemme huomasimme, että mukana oli myös aivan uusiakin jäseniä.

Päivän menun suunnittelusta vastasi Danten kokkaustiimi. Ensin valmistimme kolme erilaista antipastoa. Perinteiset bruschetat sekä voileipäset tonnikala- ja pinaatti-ricotta -täytteellä olivat herkullisia. Lisäksi teimme sitruunapastaa ja spagettia sardellivoin kera. Myös pastatiimit suoriutuivat urakastaan erinomaisesti. Samalla selvitimme sardellin, sardiinin, anjoviksen sekä kilohailin eroja ja yhtäläisyyksiä. Meno oli kuin Italiassa konsanaan - ruokaan liittyvissä asioissa jokaisella on mielipide.

Jälkiruoaksi nautimme keksejä, jotka oli kuorrutettu sitruunaisella mascarponella. Yhtäkkiä joku huusi: "Facciamo un brindisi - Nostakaamme maljat". Samalle päivälle osui nimittäin Rooman kaupungin syntymäpäivä. Ikävuosia kaupungille on kertynyt jo 2771. Auguri a Roma - Onnea Rooma!

Kiitos kaikille mukana olleille.